KAY SLEKING

Vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met muziek. Ik speelde gitaar en ging met veel plezier naar de lessen. Muziek en de wereld eromheen fascineerden mij enorm. Toen al was ik mij bewust van de impact van muziek, en hoe de omgeving schijnbaar door muziek veranderd. Mijn wandelroute naar Fazantenhof (Bijlmer) langs de flats, onder begeleiding van Dire Straits, veranderden de betonnen blokken in een pulserende wereld van mogelijkheden.

Beeld trok mij ook aan en ik wilde grafisch vormgever worden. Na een aantal jaren in de grafische sector te hebben gewerkt, besloot ik mijn eerste liefde weer op te pakken. Ik ging klassiek gitaar studeren aan het Amsterdams en Rotterdams Conservatorium (CODARTS). Na het behalen van mijn master, werd ik gelauterd met een stimuleringsprijs. Ik ben zowel nationaal als internationaal concerten gaan spelen, en tevens ben ik hoofdvakdocent geworden aan CODARTS. Ik geef nog steeds les en begeleid al jaren orkesten en ensembles. Daarnaast geef ik concerten, workshops en masterclasses. Momenteel speel ik het theaterconcert Spiegelingen, Friese Liedjes & Argentijnse Tango, dat ik samen met zangeres en levenspartner Sieta Keizer vormgeef. Melancholie uit het Noorden en Zuiden.

Naast musicus ben ik beeldend kunstenaar. Een belangrijk thema is verstilling. De verstilling vanuit dynamiek en gelaagdheid.

De expositie EXPANSIE, een schilderijenreeks gebaseerd op de Wadden, geeft precies mijn gevoel hierover weer.

Met musiceren en schilderen ervaar ik eenzelfde energie als bij meditatie. Deze bundeling voelt voor mij als een vanzelfsprekendheid.
Ik ben blij dat Ramon op mijn pad zijn gekomen om samen deze kennis door te geven.

Meer informatie over mij vind je op www.kaysleking.com en www.tangojazzland.com